Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over wonen in Coevorden. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met de makelaar.

Verkoopprocedure

De verwachting is dat in maart alle verkoopstukken gereed zijn en wij de verkoop definitief starten. Als je bent ingeschreven op onze website krijg je ruim van tevoren een uitnodiging.

Na de officiële Start Verkoop heb je twee weken de tijd om een inschrijvingsformulier en eventuele financiële check in te dienen bij de makelaar.

De toewijzing is afhankelijk van de voorwaarden die je stelt. Indien je géén voorbehoud verkoop eigen woning en/of geen voorbehoud financiering en/of een financiële check hebt laten doen dan maakt je meer kans. Hoe meer zekere kopers er zijn, hoe eerder de kritische grens qua aantallen wordt bereikt, waardoor het startsein gegeven kan worden.

Als je wordt toegewezen dan krijgt je hiervan persoonlijk bericht en wordt je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

Een optie geldt in basis voor 2 weken. In deze periode heb je voldoende gelegenheid om jouw keuze te overwegen en eventueel aanvullende vragen te stellen. Na deze optieperiode wordt je gevraagd of wilt kopen of af ziet van de optie, waardoor andere kopers een kans krijgen.

Indien u aangeeft dat je wilt kopen dan zal de makelaar een koopovereenkomst en een aannemingsovereenkomst opstellen. Deze wordt door de makelaar zorgvuldig met je doorgenomen om te controleren of alle gegevens goed zijn ingevuld. De basis overeenkomsten zonder persoonlijke gegevens ontvangt je ook tijdens het gesprek met de makelaar nadat je een optie heb gekregen.

Na de ondertekening van de overeenkomsten heb je twee maanden de tijd om de financiering definitief af te ronden. Bij het onderdeel “Financiering” vindt je hier de meest gestelde vragen.

Financiering

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van onze makelaar Startbox of met de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je het appartement of de woning kunt betalen en wat uw toekomstige maandlasten zullen zijn. Rabobank biedt de mogelijkheid dit eenvoudig te regelen.

Zodra de bouw van het appartement definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

In de overeenkomsten zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan je hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Ja, dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maakt je kosten voor het inrichten en afwerken van het appartement.

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de notaris.

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Heb je een koopwoning met overwaarde en wil je dit alvast gebruiken? Dan kan de Overbrugging Hypotheek bij je passen.

Een fijn voordeel: bij een energiezuinige nieuwbouwwoning heb je bij de meeste hypotheekverstrekkers flink wat extra leen ruimte.

Je kunt dus in sommige gevallen een hogere hypotheek krijgen dan bij de aanschaf van een niet duurzame woning. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.

Bij nieuwbouw betaal je vaak geen overdrachtsbelasting, omdat de woning vrij op naam wordt opgeleverd. Ook betaalt je meestal geen taxatiekosten en makelaarskosten.

Financiële check

We proberen zoveel mogelijk mensen een woning toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Een financiële check laat ons zien dat je de woning kunt financieren of met eigen middelen kunt betalen. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat je een meer concrete kandidaat wordt.

Een financiële check is een brief (niet ouder dan 3 maanden) van een bank of hypotheekverstrekker waar in staat dat je – bij het door jouw opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor je gewenste appartement of woning kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen.

LET OP: dit is geen hypotheekaanvraag, alleen een verklaring dat je de financiële mogelijkheden heeft laten doorberekenen. Bekijk onze voorbeeldbrief financiële check.

Je levert jouw financiële check in samen met je inschrijfformulier voor een appartement of woning.

Je kunt deze brief laten opstellen door je bank of hypotheekverstrekker.

Vragen over het gebied

De appartementen bevinden zich aan de doorlopende weg aan de Stationsstraat, de stadswoningen worden daarachter gerealiseerd aan de Paul Krugerstraat. Er heerst een gemoedelijke sfeer en de binnenstad ligt letterlijk aan je voeten!

Aan de overkant van het project bevindt zich het station van Coevorden. Hier gaan treinen in de richtingen van Emmen en Zwolle en bussen in de richtingen van Emmen, Dedemsvaart en Hoogeveen.

Op minder dan 100 meter bevindt zich het winkelcentrum Gansehof met onder andere een Hema, Zeeman, Xenos, Blokker, Albert Heijn, meerdere kapperszaken en een sportschool. Er is een basisschool aanwezig aan de overkant van de woningen en de horecagelegenheid is op korte loopafstand.

Via deze website kun je je inschrijven en jouw voorkeur aangeven. Ook kun je bij onze makelaar terecht als je dit niet zelf kunt doen.

Op een kwartiertje lopen ligt het Van Heutsz Park Coevorden.

Op nog geen 500 meter bevindt zich het marktplein, wel lekker dichtbij maar ver genoeg om er geen overlast van te hebben.

Vragen over de wijk

Alle appartementen en woningen beschikken over (minimaal) één privé parkeerplaats.

Aan de Paul Krugerstraat komen meerdere (openbare) bezoekersparkeerplaatsen, daarnaast is het mogelijk om bij en rondom het station te parkeren. Ook is gratis parkeren mogelijk op het dak van winkelcentrum Gansehof.

Ja, parkeren is en blijft gratis. Er zijn wel zones in het centrum met een blauwe schijf.

Nee, er komen geen nieuwe wegen.

Nee, het is een uniek project met unieke appartementen en woningen die nergens anders gebouwd zijn.

Nee, het bestemmingsplan is in procedure en de vergunning om te bouwen is in december ingediend en zal naar verwachting in het voorjaar worden afgegeven

Zodra 70% van de appartementen en de woningen definitief is verkocht zal worden gestart met de bouw. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting ruim een jaar in beslag nemen.

Zodra de brochure beschikbaar is wordt deze gepubliceerd op de website.

Vragen over het project

De appartementen en woningen worden verkocht door Startbox Makelaars.

Als jeu vragen hebt over de beschikbaarheid van je favoriete woning neem dan gerust contact met de makelaar op! Je kunt de makelaar bellen of mailen. De status van een woning kunt je na de start verkoop ook terug zien op de website.

De appartementen op de begane grond beschikken over een privé buitenruimte in de vorm van een afgescheiden tuin. Daarnaast hebben de appartementen op de 1e en 2e verdieping een balkon. Het formaat van de appartementen is straks terug te vinden op de verkooptekeningen en de prijslijst.

Deze liggen allemaal op het zuidwesten.

Wanneer de verkoop is gestart vindt je alle verkoopdocumentatie terug op de website. Ook de makelaar heeft de verkoopdocumentatie beschikbaar vanaf Start Verkoop.

Het appartementencomplex wordt gebouwd door Aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is de kopersbegeleider van de aannemer jouw aanspreekpunt.

Elke woning en elk appartement is geheel naar eigen wens aan te passen, mits dit technisch mogelijk is. Zodra de optielijst beschikbaar is kun je die terug vinden op deze website of bij de makelaar na de Start Verkoop.

Dat kan zodra je een woning/appartement gekocht hebt. Na het ondertekenen van de aannemingsovereenkomst wordt je door de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Nee, de woningen en appartementen worden in basis zonder keuken opgeleverd. Zo heb je de volledige vrijheid in je keuze. Wel wordt er een projectkeuken aangeboden door BMN

Nee, alle woningen en appartementen worden gasloos gebouwd. Dit is wel zo duurzaam.

Ja, er is standaard een badkamer aanwezig. Wie de leverancier wordt en de specificaties van het sanitair en tegelwerk, is nu nog niet bekend. Deze informatie is straks in de Technische Omschrijving en het sanitairboek terug te vinden na de Start Verkoop.

Dat is nu nog niet bekend. De showroom wordt in overleg met de aannemer bepaald.

Nee, in basis is vloerafwerking als laminaat, vloerbedekking en wandafwerking zoals behang niet opgenomen. Dit dien je in principe na oplevering nog zelf te verzorgen. Wel heeft Alfing Projects voor deze appartementen en woningen een speciale aanbieding gemaakt, zodat de woning geheel woonklaar kan worden opgeleverd.

Wanneer de plattegronden van de woningen en appartementen klaar zijn, kun je ze bekijken op de website of bij de makelaar.

Het voorlopig energielabel is vastgesteld op A+++.

In de kruipruimte van het appartementencomplex en bij de woningen wordt een aansluitpunt gemaakt voor een aansluiting. Bij de parkeerplaats is een mantelbuis opgenomen, zodat je je eigen leverancier voor een laadpunt kunt kiezen.

Overige vragen

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat u je appartement ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen.

Zodra 70% van het project is verkocht, en de Omgevingsvergunning voor de bouw is afgegeven.

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.

De grond/kavel voor de woningen en het appartementsrecht voor de appartementen koop je van de ontwikkelaar; je sluit ook de koopovereenkomst met de ontwikkelaar.

De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer sloopt alle bestaande bebouwing en bouwt je woning of appartement en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de gehele bouwperiode van je woning/appartement. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Heb je interesse? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.

Heb je interesse in bovenstaande woningen of appartementen? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de nieuwsbrief via onderstaand formulier. Wij houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Aan je inschrijving is geen enkele verplichting verbonden.

Ontwikkeling